Roder HTS Structures

Povijest obitelji RÖDER

Osnivač i glavni izvršni direktor - Heinz Roder Obiteljsko ime Röder se više od 50 godina povezuje s industrijom proizvodnje šatora, od pionirskih dana Heinricha Rödera 1959. godine i iznajmljivanja šatora s drvenom konstrukcijom do današnjih dana kada postoji proizvodnja visokog kapaciteta i globalna distribucija suvremenih, modularnih sustava privremenih konstrukcija.

Danas je nova tvrtka u obiteljskom vlasništvu RÖDER HTS HÖCKER GmbH u samom vrhu u dizajnu i proizvodnji sustava privremenih šatorskih konstrukcija, a tvrtku vodi sin Heinricha Rödera, glavni izvršni direktor Heinz Röder, koji je osnovao svoju novu tvrtku 2001. godine, osiguravajući nastavak obiteljske tradicije u novoj generaciji.

Kratka povijest povezanosti obitelji Röder sa sektorom privremenih konstrukcija:

1959. Rani počeci poslovanja obitelji Röder vezanog za šatore su započeli iznajmljivanjem šatora s drvenom konstrukcijom i platnenim pokrovom koji su korišteni kao vlastiti inventar kompanije namijenjen iznajmljivanju.

1961. Poslovanje obitelji Röder se širi na distribuciju njihovih šatora, koji se sada nude na prodaju drugim tvrtkama koje iznajmljuju šatore.

1965. Rani asortiman proizvoda tvrtke se razvija uvođenjem čelika koji se koristi kao osnovni materijal za komponente glavnog okvira, umjesto drveta koje je ranije korišteno.

1975. Razvojem i dostupnošću vučenog aluminija, u kombinaciji sa značajnim smanjenjima težine koje je omogućilo korištenje aluminija u usporedbi s čelikom, aluminij se pokazao kao podesniji materijal za upotrebu u izradi modularnih sustava šatora. Dodatna korist koju je imala upotreba vučenog aluminija se ogledala u integriranim kanalima koji su omogućili značajna poboljšanja dizajna upotrebom „keder“ kanala za pričvršćivanje pokrova krova i zidova pomoću keder sustava pričvršćivanja, što je ovaj novi dizajn učinilo zaista modularnim sustavom.

1978. Novi aluminijski okvir s keder sustavom žlijebova, uz stalno rastući asortiman dizajna šatora, ubrzo je postao temelj uspjeha za obiteljsko poduzeće Röder. Kako bi iskoristila stalno rastuću potražnju za proizvodima, obitelj Röder je otvorila novu tvornicu posebno namijenjenu za masovnu proizvodnju različitih sustava šatora. Tvornica se nalazila u gradu Wolferbornu, Büdingen, Njemačka, u kojemu je bila i obiteljska kuća obitelji Röder.

1984. Kontinuirani razvoj proizvoda je omogućio da obiteljsko poduzeće Röder postane glavni tržišni predvodnik, pri čemu je vrhunac programa razvoja doveo do dizajna, proizvodnje i stavljanja na tržište prvog višerazinskog modularnog šatora s 2 kata na svijetu, koji je još uvijek bio potpuno rastavljiv objekt – danas se taj šator koristi za brojne namjene diljem svijeta.

1992. Heinz i Edwin Röder su uvrstili obiteljsko poduzeće, RÖDER AG, na njemačku burzu.

1993. Većina dionica tvrtke RÖDER AG je preuzeta od strane tvrtke Klöckner & Co AG. U to vrijeme obitelj Röder odustaje od svog vlasničkog udjela u tvrtki.

1994. Heinz Röder finalizira predaju poduzeća tvrtki Klöckner & Co AG i napušta RÖDER AG.

2001. Nakon što se sedam godina bavio drugim poslovnim interesima, Heinz Röder pokreće svoju novu tvrtku specijaliziranu za proizvodnju privremenih konstrukcija RÖDER HTS High Tech Structures KG, koja je ponovno smještena u područje Wolferborna, Büdingen, Njemačka.

2002. RÖDER HTS KG otvara prva trgovačka predstavništva u Ujedinjenom Kraljevstvu i Francuskoj.

2003. RÖDER HTS KG otvara trgovačko predstavništvo za regiju Bliskog istoka.

2004. RÖDER HTS KG preuzima poduzeće – konkurenta u ovoj industriji, HÖCKER STRUCTURES, Bad Salzuflen, Njemačka. Strateško preuzimanje poduzeća HÖCKER STRUCTURES je otvorilo nova tržišta i dodalo nove linije proizvoda portfoliju proizvoda koje je tvrtka RÖDER HTS KG nudila u to vrijeme.

2005. RÖDER HTS KG i HÖCKER GmbH se formalno ujedinjuju u jedno trgovačko društvo pod nazivom RÖDER HTS HÖCKER GmbH. Iste godine, proizvodni pogoni tvrtki RÖDER HTS i HÖCKER STRUCTURES se spajaju u jedan novoosposobljeni najsuvremeniji objekt veličine 42.000 m² koji se sastoji od središnjice i proizvodnog pogona u Kefenrodu, Njemačka.

2006. RÖDER HTS HÖCKER GmbH otvara trgovačko predstavništvo – podružnicu u Singapuru.

2007. RÖDER HTS HÖCKER GmbH otvara strateška trgovačka predstavništva u Rusiji i Indiji.

2008. RÖDER HTS HÖCKER GmbH uvodi novi asortiman sustava šatora dizajniranih tako da budu u potpunosti kompatibilni s drugim dizajnima koje isporučuju drugi proizvođači.

2009. Obitelj Röder proslavlja 50 godina rada u industriji proizvodnje šatora na trgovačkom sajmu RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO 2009. godine. Iste godine se na tržište stavlja patentirana hibridna konstrukcija okvira od ugljika / legure metala.

2010. Zvanično stavljanje na tržište patentiranog sustava hibridne konstrukcije okvira od ugljika / legure metala – laganog i vodećeg u svijetu u tehnologiji modularnih šatora bez unutarnjih potpornih šipki.

2011. Obiteljsko poduzeće RÖDER HTS HÖCKER GmbH je globalno zastupljeno u 32 države diljem svijeta. Tvrtka najavljuje pribavljanje 22.000 m² zemljišta koje se nalazi uz trenutni proizvodni pogon veličine 42.000 m² – novo zemljište će osigurati odgovarajući dodatni prostor za buduće proširenje. Završetak prve faze je planiran za listopad 2011. godine, izgradnjom 2.600 m² velikog najsuvremenijeg pogona za proizvodnju PVC pokrova.